House Doctor (Society of Lifestyle) - Fint inrett vardagsrum med utsikt över vatnnet
Kollektion

House Doctor – Guide till House Doctor möbler & inredning

Med House Doctor kan du sluta anstränga dig om att försöka matcha inredningen. Den danska möbeltillverkaren som numera kallar sig Society of Lifestyle satsar istället på konceptet att blanda elementen. Det blir inte rörigt! Möblernas design tycks trots allt ha samma källa för inspiration, nämligen naturen. Och i naturen matchar ju allt.

Det är lätt och fantastiskt roligt att inreda med House Doctor möbler som håller hög kvalitet. Här på Nordic Trend Home hittar du House Doctor inredning för varje rum såväl som för utomhusmiljöer. Oavsett om du är ute efter porslin, en madrass eller en större möbel för matsalen har det här märket något vackert och hållbart att erbjuda dig.

Lite House Doctor historia

Berättelsen om House Doctor DK började år 2001 i Danmark. Där bestämde sig de tre syskonen Gitte Juhl, Rikke Juhl Jensen och Klaus Juhl Pedersen för att starta ett familjeföretag inom inredningsbranschen. De delade passionen för vacker design och kände att det var dags att slå slag i saken.

Deras passion för inredning, design, stil, mat och hälsa blev ganska snart uppmärksammad i Danmark. Det som började som ett pyttelitet familjeföretag i föräldrarnas garage blev till sist ett större företag med över 50 anställda på huvudkontoret.

Redan år 2006 var deras varumärke väl etablerat i Danmark och då hade det också börjat sprida sig till andra länder. I Sverige har vi en tradition av att uppskatta dansk design och vi var också snabba med att få upp ögonen för House Doctors inredningsdetaljer. Namnet är synonymt med hög kvalitet och stor variation. Men nu får vi alltså lära om och associera namnet Society of Lifestyle med House Doctors vackra design. Så här säger de själva:

”Från 1 september 2019 byter vi namn till Society of Lifestyle. VARFÖR? Eftersom vi vill att vårt namn ska återspegla vem vi är – och vad vi brinner för. Vi vill skapa ett inspirerande livsstilsuniversum. En plats du kan vända dig till när du behöver inspiration för att skapa ett vackert och personligt hem. Ett hem med utrymme för boende. Välkommen till vårt universum”

 

Allt från tvål till utemöbler till attraktiva priser

En mycket spännande aspekt av detta danska inredningsföretag är att de jobbar så brett. Det är också det som ger en helhet där de blandade influenserna kan kombineras på ett naturligt sätt. Bredden gör det till rena rama nöjet att handla inredning från House Doctor.

Här nedan kan ni se en del av utbudet från deras Open ShowLab

Exempel på produktkategorier är:

 • Lampor
 • Mattor
 • Soffor
 • Speglar
 • Bord
 • Stolar
 • Badrumsinredning

Något som faller många i smaken är priserna för Doctor House inredning. De är nämligen humana. Du får hög kvalitet till en rimlig budget och det är klart att det känns bra. Det här är en del av företagets arbete med att göra sin design och stil tillgänglig för fler.

 

Vi är stolta över att kunna erbjuda House Doctors varierade sortiment till attraktiva priser på Nordic Trend Home. Dessutom uppdaterar vi med jämna mellanrum för att ge dig nyheter då de dyker upp.

 

Handla House Doctor online

Oavsett om du är ute efter en House Doctor spegel eller en House Doctor tallrik är det enkelt att köpa online. Märket är idag så pass känt att du vet vad du får. Med bilder och produktbeskrivningar kan du enkelt komma fram till om du har hittat möbeln som kommer att passa ditt hem.

Någon större chanstagning blir det inte. Det kan ha att göra med att designen ligger oss skandinaver så varmt om hjärtat. Det här är ju färger och material som du trivs med. De kommer att fungera i ditt hem oavsett vad som redan finns där. Material och färger som matchar naturen runt din knut fungerar både idag och imorgon.

 

Klicka här för att se alla House Doctor produkter hos Nordic Trend Home

 

   

   

Vad säger kunder om House Doctors produkter?

Idag köper folk från många olika länder designprodukter från House Doctor och det finns en hel del kommentarer online. Dessa kan vara värdefulla att ta en titt på.

Vanliga kommentarer från folk som köpt lampor handlar om:

 • Att designen på lampor är så fin att man inte kan låta bli att tända lampan så att den syns bättre.
 • Hur designen kombinerar retro och chic på ett sätt som ger en perfekt känsla.
 • Designen känns förvisso nordisk men faktiskt också engelsk. Lägg till detta italiensk elegans och du får nordeuropeisk excellens från Danmark!
 • House Doctors möbler har mer än skönhet, de har själ.
 • Lamporna är lätta att installera oavsett om de ska hänga på taket eller på väggen.
 • Att viss montering kan innebära att du behöver stödmaterial beroende på hur ditt tak och vägg ser ut. Bra att tänka på innan du börjar installera din House Doctor lampa!
 • Skålar från House Doctor är fina men ibland för små. Kolla upp storleken innan du beställer!
 • Produkterna håller hög kvalitet till ett mycket rimligt pris. Men att priser kan skilja sig beroende på var du köper. Dra nytta av att handla här på Nordic Trend Home och håll utkik efter rabatter.

En snabb titt på plattformen Amazon UK och USA avslöjar att House Doctors produkter ofta får 5 av 5 stjärnor av de som köper dem.

Frågor och svar om House Doctor möbler

Det finns ett stort intresse online för House Doctor möbler och därmed också många frågor. Låt oss se lite närmre på några av de vanligaste. Svaren kan hjälpa dig att fatta rätt beslut då du ska välja ut din House Doctor matta eller kanske skaffa ny soffa.

Vad är House Doctor porslin gjort av?

Porslin från Doctor House är gjort av material som terrakotta, styrene acrylonitrile resin, sten och mer. Det här ger dig intressanta texturer och en känsla som kan skilja sig en hel del från standardporslinsprodukter från andra företag.

Hur tillverkar företaget sina produkter?

Sortimentet utvecklas med stor eftertanke. De handplockar lämpliga tillverkare för att kunna få fram modern design och samtidigt kvalitativ inredning.

Var kan jag köpa House Doctor inredning?

Det finns flera sajter som erbjuder House Doctor inredningsdetaljer. Men det är inte alla som har majoriteten av de fina produkterna. Vi på Nordic Trend Home är stolta leverantörer av House Doctors möbler och dekorationer. Hos oss hittar du vad du letar efter!

Hur kan jag rengöra min House Doctor lampa?

För att hålla din lampa från House Doctor fin är det viktigt att du följer instruktioner för underhåll. Vissa material ska torkas av med lätt fuktad trasa medan andra inte bör behandlas med något vatten alls. Men se till att få bort damm så att din lampa förblir fin!

Vad ska House Doctor DIY lampan föreställa?

DIY lampan från House Doctor är mycket populär. Den ser ut som stora bubblor som hänger från taket. Lampan tar en hel del uppmärksamhet men har en mjuk och följsam design som inte stöter sig med något i rummet. Om den ska se ut som såpbubblor är inte fastlagt. Det är upp till sig att bestämma precis vad den föreställer!

Vilken sorts belysning ska man ha i House Doctor lamporna?

Varje lampa kommer med en rekommendation. Populära DIY lampan fungerar mycket fint med en E27 glödlampa. Om du är osäker bör du fundera på vilken typ av belysning du vill få från lampan och sedan välja rätt typ av lampa.

Om du köper den konstnärliga House Doctor Molecular lampan behöver du E27 lampor. Det får inte bli mer än 25 W per lampa för denna modell.

Vilket material görs House Doctor stolarna av?

I stolarna finns det lite olika material som metall och plast. Sittdynorna kan vara av sammet (polyestervelour) eller av PU-läder som är en form av konstläder. Gemensamt för stolarna är att de är gjorda med material som är slitstarka och dessutom lätta att rengöra.

Är Rhomb spegeln bekväm att använda?

Rhomb är inte ditt första val av House Doctor spegel om du i första hand ska spegla dig i den. Det här är ett litet konstverk, äkta House Doctor dekoration, som du kan dekorerar olika rum med. Spegeln speglar men har olika färgnyanser och former som gör att det kan vara mer spännande att se på den än att se på sig själv i den.

Går det att diska House Doctor Rustic koppar i maskin?

Ja, det här är stengods som är handgjort. Keramiken är gjord för varma drycker och den klarar av disk i maskin. Det går också att använda Rustic föremålen i mikrovågsugn.

Har varje House Doctor tallrik samma mått?

När du väljer från serier som Rustic kommer du att få samma proportioner för varje tallrik. Men det kan finnas skillnader i finishen på tallriken om den är gjord av stengods. Dessutom kan ju olika serier ha olika form. En sushitallrik ser inte ut som Lake-tallriken som är rund och passar fint för andra typer av maträtter.

Intressanta House Doctor fakta

Det finns mycket spännande att säga om det danska designföretaget House Doctor som nu heter Society of Lifestyle. Här är några fakta som du kan dra nytta av när du har köpt en Doctor House matta eller annan produkt att försköna ditt hem med.

Väggkonst

Märket erbjuder en rad olika dekorationer för väggen. Du kan se närmre på serier som Beads som kombinerar material som trä och tyg. Beads är klassiskt broderi på ett modernt sätt. Ovanligare än dessa traditionella material är cementfigurerna som du kan hänga på väggen. De har spännande former och för tankarna ut i skogen och till äldre civilisationers konstverk.

Material som är lätta att rengöra

House Doctor dekorationer och möbler ska vara enkla att rengöra. Det är ju en del av företagets linje. Men allting rengörs inte på samma sätt. En House Doctor skål kan du ställa i diskmaskinen och många av företagets textilprodukter går också att tvätta i maskin.

Här är några riktlinjer med tanke på material:

Cement – Väggdekorationer och andra inredningsdetaljer från House Doctor av cement kan torkas av med en torr trasa. Cement ska du inte utsätta för vatten i onödan!

Tyger – Det går att tvätta kuddöverdrag, en mindre House Doctor matta, madrassöverdrag och andra produkter som är gjorda av tyg. Välj skonsam maskintvätt som inte överstiger 30 grader om inget annat anges. Kontrollera också om det går att torktumla eller om du ska hängtorka. Vissa tyger kan du också stryka på med lägre temperatur.

Metaller – Metaller kan du torka av med fuktad trasa och sedan putsa med torr trasa för att det ska blänka igen.

Keramik – De flesta keramiska produkter går att tvätta i diskmaskinen. Men dekorationer bör du enbart torka av. De kan skadas av kraften i diskmaskinen. Särskilt då de har ömtåligare detaljer.

Trä – Möbler av trä sköter du precis som vanligt. Ett tips är att ta hand om stolar och bord med dukar och sittdynor. Det förlänger trämaterialets livstid och får det att se finare ut trots flitig användning. Tänk också på att du ska förvara utomhusmöbler på rätt sätt när det inte är säsong för umgänge utomhus.

Det mesta är unik design direkt från House Doctor

Den största delen av produkterna från House Doctor har de själva designat och utvecklat. Omkring 90 % kommer från deras egna uppslag och skisser. Det betyder att det allra mesta av det som du ser av produkterna online kommer från deras egna designers.

Nya kollektioner 2 gånger per år

Det kommer nytt från House Doctor två gånger per år. De lanserar omkring 400 nya produkter varje år! Med nya kollektioner så ofta finns det alltid något nytt att se fram emot. Bredden blir större för varje år som går. Du kan bygga på med nytt som fortsatt passar perfekt ihop med dina tidigare favoriter.

Nytt namn 2019

Hösten 2019 bytte House Doctor namn till Society of Lifestyle. Man valde att byta namnet för att bättre visa vad designen handlar om. Namnet speglar bättre vad House företaget vill utstråla. De har samlat sina produkter i det som de kallar för ett livsstiluniversum. Detta livsstilsuniversum är en perfekt plats för dig när du aktivt söker efter House Doctor klädhängare eller då du bara vill bli inspirerad och se nya möjligheter.

Society of Lifestyle familjen

House Doctor dekoration och inredning är inte allt som du får från livstilsföretaget. I samma familj finns också varumärkena Meraki, Monograph och Nicolas Vahé. Society of Lifestyle hemsida

Välgörenhet

Society of Lifestyle, jobbar med miljötänk. De vill göra sitt för vår värld med bidrag till olika projekt. De hjälper till med lokala projekt såväl som med globala miljöprojekt. De stöder också sociala initiativ.

Just nu stöds den danska organisationen Grow for It. Det här är en ideell dansk organisation som verkar för en bättre atmosfär på jorden genom trädplantering. I början av 2020 hade företaget varit med om att plantera träd i Nepal som täcker en yta av 33 fotbollsplaner. När du köper House Doctor möbler är du också med och bidrar!

Tack för att du tog dig tid till att läsa vår guide till House Doctor. Vad tycker du själv om House Doctors produkter? Vilka delar ur deras sortiment har du eller skulle du vilja ha? Dela gärna med dig i kommentarsrutan här nedan.

Dela gärna denna guide på sociala medier

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *